Voorjaar 2017

“Long time no see” zoals ze zeggen…
Het vorige seizoen of zeg maar het afgelopen jaar in zijn geheel had ik slecht verteerd en wou ik liefst zo snel mogelijk doorspoelen. Nu het eindelijk terug de goede richting uitgaat met mij, heb ik ook de “goesting” teruggevonden om iets neer te pennen.

Ik mocht, tegen velen hun mening in, mijn contract verlengen bij Lares-Waowdeals en dat zorgde voor motivatie. Heel veel motivatie. Met een beter plan van aanpak, een trainer (Pascal Cloudt) en twee trainingskampen in februari heb ik mij op een betere manier dan vorig jaar kunnen voorbereiden op het seizoen. Tot mijn verbazing kon ik in Calpe mijn mannetje staan tussen de profs van de ploeg.

Door wat persoonlijke perikelen lukte het me echter niet om meteen de toon te zetten in de eerste wedstrijden, integendeel. In mijn eerste koers, Omloop Van Het Hageland ging ik tegen de vlakte . Twee weken nadien werd ik genadeloos naar huis gereden in mijn eerste Worldtour dit jaar, de Ronde van Drenthe. Het lukte mij maar niet om in mijn ritme te komen en mijn verhuis (ik verhuisde naar Haaltert) maakte het er niet beter op.

Intussen is mijn appartementje bijna klaar en gaat het op de fiets ook de goede richting uit. In Schellebelle reed ik mijn eerste mooie uitslag met een 8ste plaats als resultaat. Ik miste nipt het Oost-Vlaamse podium aangezien de wedstrijd dubbelde als Provinciaal Kampioenschap. In Malderen (ook PK Vlaams-Brabant) reed ik naar een 7de plaats en had ik, indien ik niet van Provincie was veranderd, kampioen van Vlaams-Brabant geworden. Toch een klein beetje een bittere pil daar ik al jaren die trui probeerde te bemachtigen. In Gooik-Geraardsbergen-Gooik kon ik me handhaven in het peloton maar door de achterstand die we hadden op de koplopers diende gans het peloton de wedstrijd vroegtijdig te verlaten. Jammer, maar voor het eerst in lange tijd had ik een goed gevoel op de Muur van Geraardsbergen.

De laatste weken was mijn team in een “winning mood” waardoor het bij mij ook begint te kriebelen om steeds beter te doen.

Mijn eerstvolgende doel is het Belgisch Kampioenschap te Borgerhout eind juni waar ik hoop op een goed resultaat! Hiervoor staan er ook nog enkele mooie kermiskoersen op het programma in eigen streek.

Programma:
5 juni – De Pinte
10 juni – Belsele
11 juni – Diamond Tour in Nijlen UCI 1.1
17 juni – Erembodegem-Terjoden
18 juni – Prosperpolder
20 juni – Schellebelle
25 juni – BK Borgerhout